+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Darilna pogodba za denar

Darilna pogodba za denar nima posebnosti v primerjavi s pogodbami kjer je darilo v obliki nepremičnine ali premičnine.  Darilna pogodba za denar kot tudi druge oblike darilne pogodbe v zameno od obdarjenca ne zahtevajo ničesar. Vsekakor pa jo mora ta sprejeti.  Darilna pogodba za denar v primerih, ko do izročitve ne pride takoj, ne bo veljavna v primeru, da ni bila sklenjena v pisni obliki. 

Darilna pogodba za denar se lahko kot tudi druge vrste darilnih pogodb izpodbija iz podobnih razlogov (omejena poslovna sposobnost, napake volje, napake v nagibu, itd.)  Darilna pogodba za denar se lahko tudi prekliče zaradi hude nehvaležnosti, pozneje rojenih otrok ali stiske darovalca. Darilna pogodba za denar je v večini primerov predmet obdavčitve, zaradi česar je potrebno biti previden ter na to računati že ob sklenitvi pogodbe.

Darilna pogodba denar

Za darilna pogodba denar prav tako veljajo pravila obdavčitve kot pri drugih vrstah daril. Darilna pogodba obdavčitev ne pride v poštev pri manjših darilih ter darilih do vrednosti 5.000,00 EUR.  Darilna pogodba denar ne bo obdavčena tudi v primerih kadar bo ta sklenjena z osebo, ki bi spadala v 1. dedni red. Torej če pride do sklenitve med starši in otroci ali med zakoncema darilna pogodba denar ne bo obdavčena.  Darilna pogodba za denar pa bo navadno obdavčena v vseh drugih primerih. Obdavčitev darilne pogodbe za denar se bo razlikovala glede vrednost darila ter glede na bližino sorodstvene vezi.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy