+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Sporazumna razveza zakonske zveze

Sporazumna razveza zakonske zveze pride v poštev predvsem v tistih primerih, ko zakonca nimata nobenih mladoletnih otrok nad katerimi izvajata starševsko skrb, prav tako pa se sporazumeta o delitvi skupnega premoženja. Po  družinskem zakoniku, se lahko v takšnih lažjih primerih sporazumna razveza zakonske zveze uredi kar pri notarju. Žal pa v praksi takšnih primerov ni veliko, saj se zakonca bodisi ne moreta ali ne znata dogovoriti o njunem skupnem premoženju bodisi imata mladoletne otroke. V takšnih primerih je sicer še vedno možna sporazumna razveza zakonske zveze pred sodiščem v kolikor za to obstajajo ustrezni pogoji, vendar pa se postopek bistveno ne razlikuje od tistega, do katerega pride, ko eden od zakoncev vloži tožbo na razvezo zakonske zveze.

Sporazumna razveza zakonske zveze pred sodiščem je torej možna, v kolikor se zakonca sporazumeta o varstvu, vzgoji in preživljanju skupnih otrok, poleg tega pa skleneta sporazum o delitvi skupnega premoženja v obliki izvršljivega notarskega zapisa. V primeru, da sta bila najemnika stanovanja ter ali je eden izmed zakoncev lahko finančno ogrožen zaradi razveze, pa je k sporazumni razvezi zakonske zveze potrebno priložiti tudi dogovor o teh vprašanjih.

Sporazumna razveza zakonske zveze postopek

Sporazumna razveza zakonske zveze postopek se torej razlikuje od primera do primera. Potrebno je opozoriti, da se v določenih primerih sporazumna razveza zakonske zveze postopek sicer lahko izvede vendar se finančno ne izplača, saj je v mnogih primerih še vedno lažje in ceneje vložiti tožbo na razvezo zakonske zveze. V kolikor bi se želeli pozanimati ali v vašem primeru pride v poštev sporazumna razveza zakonske zveze predlagamo, da si rezervirate termin za obisk v naši odvetniški pisarni, ker se boste o vseh vprašanjih pogovorili z odvetnikom za družinsko pravo.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy