+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Koliko stane ločitev od partnerja

Koliko stane ločitev od partnerja je pogosto vprašanje, ki ga postavi marsikdo, ki razmišlja o ločitvi. Koliko stane ločitev od partnerja je torej predvsem odvisno od tega ali sta v času vajine zveze ustvarila skupno premoženje, če da koliko in seveda od tega kaj bo od vas zahteval partner. Ločitev stroški v tem primeru ne bo le morebitni sodni postopek kjer se bo ugotavljal obstoj skupnega premoženja in se bo izvajala njegova delitev, temveč samo dejstvo, da bo polovica ugotovljenega skupnega premoženja že po zakonski domnevi pripadala nasprotnemu partnerju. Koliko stane ločitev od partnerja je torej vprašanje na katerega ni mogoče odovoriti brez poznavanja dejanskega stanja in premoženja s katerim razpolagata oba partnerja.

V kolikor bi si želeli posvetovati o tem koliko stane ločitev od partnerja v vašem konkretnem primeru bo najbolje, da se oglasite pri nas na sestanku. Šele po opravljenem pogovoru s stranko ter predstavitvi vseh pomembnih informacij, vam bo odvetnik lahko podal približno oceno vseh sodnih stroškov, potencialne izgube morebitnega skupnega premoženja ter vam podal oceno o stroških morebitnih preživnin kar vse mu bo pomagalo določiti koliko stane ločitev od partnerja v vašem primeru.

Ločitev stroški

Ločitev v smislu postopka razveze zakonske zveze ni draga v kolikor ni otrok in ni skupnega premoženja. Ločitev stroški v takšnem primeru zajemajo plačilo sodne takse, ki ni visoka, zastopanje s strani odvetnika pa v lažjih primerih niti ni potrebno, sploh če gre za sporazumno razvezo. Ločitev stroški nenazadnje za nekoga lahko predstavlja tudi plačevanje mesečne preživnine, in sicer tako v primeru obstoja skupnih mladoletnih otrok ali pa v primeru nepreskrbljenega partnerja.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy