+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Pravo nepremičnin

Nepremičninsko pravo je zelo obsežno in obsega ogromno število predpisov. Dober odvetnik za nepremičnine je ključnega pomena, ko imate namen skleniti prodajno pogodbo za nepremičnine ali najemno pogodbo za nepremičnine. Odvetnik za nepremičnine bo namreč poskrbel, da se pri sestavi kupoprodajne pogodbe v čim večji meri upoštevajo vaše želje in interesi, predvsem pa vas bo zavaroval za primere, ko nasprotna stranka ne bo spoštovala svojih pogodbenih obveznosti. Odvetnik za nepremičninsko pravo vam lahko svetuje tudi morebitne druge eksperte s katerimi pogosto sodeluje npr. geodeti, sodni cenilci, itd.

 

Odvetnik vam ne bo pomagal le pri sestavi različnih vrst pogodb ter pri nakupu, najemu ali prodaji hiše ali stanovanja, temveč tudi v primeru različnih sodnih sporov, ki se tičejo nepremičnin. Tipični primeri sodnih sporov so npr. pridobitev stvarne služnosti, priposestvovanje lastninske pravice, priposestvovanje služnosti kot tudi različne oblike varstva lastninske pravice ali motenja posesti. V vseh naštetih primerih je sodelovanje odvetnika za nepremičninsko pravo ključno.

Odvetnik za nepremičninsko pravo

Odvetnik za nepremičninsko pravo vam lahko najbolje pomaga v kolikor z njim sodelujete o samega začetka, to je že ob pripravi same pogodbe. Stranke se pri odvetniku včasih oglasijo šele takrat, ko jih je nasprotna stranka že »ogoljufala« oz. ko je bila v primeru kupca kupnina izgubljena ali kupljena nepremičnina z večjimi stvarnimi in pravnimi napakami. V takšnih primerih vam tudi odvetnik za nepremičninsko pravo težko vedno pomaga. Najbolje je, da se takšnim primerom izognete že vnaprej, kar pa je možno le v kolikor ste z njim sodelovali že od samega začetka, torej pri pripravi ustrezne pogodbe za stanovanje ali hišo.

Odvetnik za nepremičnine

Dober odvetnik za nepremičnine vam bo prav tako znal svetovati kako zmanjšati ali se celo v celoti izogniti plačilu obveznih davščin kot npr. davek na darila, davek na promet nepremičnin, davek na kapitalski dobiček. Odvetnik za nepremičninsko pravo lahko za vas uredi tudi vse ostale podrobnosti povezani z nakupom nepremičnine kot npr. oddaja vloge za odmero davka, pridobitev potrdila o namenski rabi zemljišča, pomoč pri izvedbi prepisa lastništva v zemljiški knjigi. V kolikor bi se želeli posvetovati v zvezi z vašim nepremičninskim projektom, ste vabljeni, da se oglasite v naši pisarni, kjer vam bomo z veseljem pomagali.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy