+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Višina odškodnine za telesne poškodbe

Višina odškodnine za telesne poškodbe je odvisna predvsem od škodnih posledic, ki so prizadele oškodovanca. Pri škodnih posledicah imamo v mislih tako posledice, ki so nastale na njegovem premoženjskem imetju kot tudi na posledice, ki so nastale na njegovem duševnem in telesnem področju. Višino odškodnine za telesno poškodbo se navadno ugotavlja z izvedencem medicinske / travmatološke stroke. Pri telesnih poškodbah imamo v mislih tako relativno blage zunanje poškodbe kot so npr. odrgnine, podplutbe ter bolj resne kot so npr. zvini ali zlomi kosti ter hude telesne poškodbe. Višina odškodnine za telesne poškodbe bo npr. višja v primerih kadar je oškodovanec zaradi škodnega dogodka dlje časa nezmožen za delo ali je zelo prizadeta njegova zunanjost.

V kolikor ste bili oškodovani v nezgodnem primeru vam svetujemo, da se oglasite v naši odvetniški pisarni kjer vam bodo znali svetovati in vas tudi zastopati v celotnem odškodninskem postopku na način, da bodo vaše pravice kar najbolj varovane. Kakšna bo višina odškodnine za telesne poškodbe je namreč neposredno odvisno od tega ali vas bo zastopal dober in izkušen odvetnik za odškodnino.

Odškodnina za hude telesne poškodbe

Najvišja odškodnina za hude telesne poškodbe pridejo v poštev kadar je oškodovanec zaradi škodnega dogodka postal invalid ter trajno nezmožen za kakršnokoli delo. Seveda se pri višini škode ugotavlja tudi vpliv škode na življenje oškodovanca ter njegove subjektivne prizadetosti, ki je lahko od človeka do človeka različna. V teh primerih je potrebno tudi izvedensko mnenje izvedenca psihološke stroške, ki lahko oceni kako je določena telesna poškodba vplivala na duševno zdravje oškodovanca, ali je npr. prišlo do posttravmatske stresne motnje in podobno. Odškodnina za hude telesne poškodbe in njena višina bo tako precej odvisna tudi od subjektivnega doživljanja oškodovanca kar vse je potrebno upoštevati pri sestavi morebitnega odškodninskega zahtevka.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy