+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti pride v poštev kadar delavec ne dosega pričakovanih delovnih rezultatov, kadar svojega dela ne opravlja pravočasno, strokovno in kvalitetno in kadar ne izpolnjuje pogojev za opravljanje dela. Preden delodajalec poda odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti mora delavca o tem predhodno pisno obvestiti, prav tako mu mora omogočiti razumni rok za zagovor, ki ni krajši od treh dni.

Kadar je podana redna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti mora biti razlog utemeljen in dovolj resen, da onemogoča nadaljevanje delovnega razmerja. Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti se poda najkasneje v šestih mesecih od nastanka utemeljenega razloga. V takšnih primerih odpovedi je delavec vedno upravičen tudi do odpravnine, prav tako je potrebno spoštovati odpovedni rok.

Odpoved pogodbe o zaposlitvi zaradi nesposobnosti

Odpoved pogodbe o zaposlitvi zaradi nesposobnosti ne pride v poštev, kadar nesposobnost izvira iz invalidnosti, saj v takšnih primerih obstajajo posebna pravila odpovedi. Preden delodajalec poda odpoved pogodbe o zaposlitvi zaradi nesposobnosti, se vsekakor priporoča, da se posvetuje z odvetnikom za delovno pravo, saj je prav on tisti, ki bo v primeru sodnega postopka moral dokazovati utemeljenost razlogov same odpovedi.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy