+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti pride v poštev kadar delavec ne dosega pričakovanih delovnih rezultatov, kadar svojega dela ne opravlja pravočasno, strokovno in kvalitetno in kadar ne izpolnjuje pogojev za opravljanje dela. Preden delodajalec poda odpoved iz razloga nesposobnosti mora delavca o tem predhodno pisno obvestiti, prav tako mu mora omogočiti razumni rok za zagovor, ki ni krajši od treh dni.

Kadar je podana redna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti mora biti razlog utemeljen in dovolj resen, da onemogoča nadaljevanje delovnega razmerja. Odpoved zaradi nesposobnosti se poda najkasneje v šestih mesecih od nastanka utemeljenega razloga. V takšnih primerih odpovedi je delavec vedno upravičen tudi do odpravnine, prav tako je potrebno spoštovati odpovedni rok.

Odpoved zaradi nesposobnosti

Odpoved zaradi nesposobnosti ne pride v poštev, kadar nesposobnost izvira iz invalidnosti, saj v takšnih primerih obstajajo posebna pravila odpovedi. Preden delodajalec poda odpoved pogodbe o zaposlitvi zaradi nesposobnosti, se vsekakor priporoča, da se posvetuje z odvetnikom za delovno pravo, saj je prav on tisti, ki bo v primeru sodnega postopka moral dokazovati utemeljenost razlogov same odpovedi.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy