+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Odškodnina za poškodbo kolena

Odškodnina za poškodbo kolena je navadno povezana z lažjo telesno poškodbo vendar niso izključeni tudi hujši primeri. Pogoj za uveljavljanje odškodnine za poškodbo kolena je seveda protipravno ravnanje povzročitelja škode. Lahko gre za škodo, ki nastane kot posledica zdrsa na mokri površini, kot posledica napada tretje osebe, prometne nesreče, itd. Enako velja tudi za odškodnino za poškodbo rame ali zlom gležnja odškodnina. V vseh primerih je potrebno najprej dokazati krivdo tretje osebe. Pri zdrsih na javnih površinah ali tudi zasebnih se je vedno potrebno vprašati zakaj je prišlo do samega zdrsa. Pogostokrat pride do zvina gležnja odškodnina iz razloga ker stopnice ali vhod v hišo ni bil ustrezno očiščen oz. je bil drseč zaradi mokre podlage.

Odškodnina za poškodbo rame

V praksi naše odvetniške pisarne smo uspešno uveljavljali odškodnino za poškodbo rame do katere je prišlo, pri padcu na stopnišču v zdravilišču. Za dokazovanje krivde je bil potreben izvedenec gradbene stroke, ki je potrdil, da so k padcu na stopnišču bistveno pripomogle nezavarovane stopnice, ki na ključnem delu niso imele držala za roko niti na stopnicah ni bilo nalepljenih protizdrsnih trakov, obstajala pa je povišana stopnja mokrote zaradi bližnjega bazena. Odškodnina za poškodbo rame, ki je bila dosežena je bila precej visoka, saj so bile posledice za oškodovanca precej hude in trajne, kljub večkratnim operacijam je bila gibljivost rame trajno zmanjšana.

Zlom gležnja odškodnina

Pri padcih na javnih ali zasebnih površinah se pogosto zdi, da je krivdo zanje moč naprtiti le tistemu, ki je padel, vendar še zdaleč ni tako. V kolikor ste zaradi takšnega padca utrpeli škodo in bi npr. želeli uveljavljati odškodnino za poškodbo kolena ali za zlom gležnja odškodnina sigurno je nekaj o čemer velja razmisliti in se posvetovati z odvetnikom za odškodnine. Po pregledu škodnega dogodka in pogovora z odvetnikom se lahko izkaže, da je za zlom gležnja odškodnina zoper lastnika stavbe ali javnega cestnega podjetja, ki bi moralo skrbeti za ustrezno čistočo še kako aktualna.

 

Zvin gležnja odškodnina

V kolikor bi se želeli posvetovati o morebitni odškodnini za poškodbo kolena ali bi želeli preveriti ali je za zvin gležnja odškodnina na mestu kot tudi pri vseh drugih poškodbah za katere niste sigurni ali zanjo kriva tretja oseba, vas vabimo, da se oglasite pri nas na kratkem posvetu, kjer vam bodo svetovali izkušeni odvetniki s področja odškodninskega prava. Vsak še tako relativno blag zvin gležnja odškodnina je lahko škodni dogodek zaradi katerega je kriv ali vsaj sokriv nekdo drug in zaradi katerega lahko zahtevate ustrezno odškodnino.

 

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy