+386 51 369 588 info@snoj.si
   Select Page

   Bleiweisova cesta 30

   1000 Ljubljana

   }

   Pon - pet 9.00 - 16.00

   Sobota, nedelja zaprto

   info@snoj.si

   T: +386 51 369 588

   Dovoljenje za prebivanje zaradi študija

   Dovoljenje za prebivanje zaradi študija je namenjen tujim študentom, ki si želijo študirati in bivati v Sloveniji. Dovoljenje za prebivanje študij se prejme za toliko časa kot traja sam študij. V kolikor bi si tuji študent po zaključenem študiju oz. po izteku veljavnosti dovoljenja za prebivanje želel še naprej bivati v Republiki Sloveniji, si bo moral najti drugo pravno podlago kot npr. dovoljenje za prebivanje na podlagi dela, zaposlitve ali združitve družine. Pri vložitvi vloge za pridobitev dovoljenja za prebivanje zaradi študija, je poleg splošnih prilog kot so potrdilo o nekaznovanosti, zdravstveno zavarovanje, veljavni potni list in potrdilo o zadostnih sredstvih potrebno priložiti tudi potrdilo o vpisu na ustrezno slovensko izobraževalno ustanovo. Dovoljenje za prebivanje zaradi študija se pridobi le v kolikor sta izobraževalna ustanova ter njen izobraževalni program akreditirana v Sloveniji.

   V kolikor vas kot tujca zanima izobraževanje v Sloveniji boste skoraj zagotovo morali pridobiti dovoljenje za prebivanje študij.
   Vsekakor vam predlagamo, da se pred kakršnimkoli pridobivanjem dovoljenja za prebivanje študij oglasite pri nas v pisarni kjer vam bomo podrobneje pojasnili kakšne so vaše možnosti ter vam po potrebi tudi pomagali pri njegovi pridobitvi.

   Kontaktirajte nas

   Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

   Obiščite nas

   Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana

   Pokličite

   +386 51 369 588

   Pišite nam

   info@snoj.si

   © Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy