+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Delitev premoženja

Delitev premoženja je postopek, ki pride v poštev v vseh primerih kadar med dvema osebama obstaja skupno premoženje, navadno so te osebe zakonci. Skupno premoženje so vse premoženjske pravice zakoncev in izvenzakonskih partnerjev, ki sta jih pridobila z delom ali odplačno med trajanjem zakonske zveze oz. življenjske skupnosti. Skupno premoženje ni razdeljeno kar lahko v praksi prinaša mnogo nevšečnosti. Prav iz tega razloga je delitev premoženja včasih priporočljiva že za časa zakonske zveze ali življenjske skupnosti partnerjev. Delitev premoženja je še posebej nujna v primerih kadar pride do ločitve zakoncev, saj je s skupnim premoženjem v takšnih primerih še toliko težje operirati, saj ni potrebnih soglasij in dogovarjanj med bivšima zakoncema.

Delitev premoženja se lahko izvede soglasno med zakoncema s sklenitvijo ustrezne pogodbe, včasih pa je zaradi pomanjkanja soglasja potreben sodni postopek. V takšnem sodnem postopku se delitev premoženja predlaga oz. zahteva, in sicer na način, da se ugotovi kaj spada v skupno premoženje, kakšen je delež na skupnem premoženja posameznega zakonca, nenazadnje pa se lahko zahteva tudi delitev le tega. Sodni postopki kjer se izvaja delitev premoženja so lahko precej zahtevni, sploh če se zakonca ne moreta dogovoriti, skupno premoženje pa zajema tudi več nepremičnin. V takšnih primerih je pogostokrat nujno sodelovanje ustreznega sodnega izvedenca geodetske stroke. V kolikor je ločitev ali delitev premoženja nekaj o čemer razmišljate in potrebujete nasvet ali zastopanje se naročite na sestanek pri odvetniku za delitev skupnega premoženja.

Odvetnik za delitev premoženja

Odvetnik za delitev premoženja (pravilneje odvetnik za delitev skupnega premoženja) je nekdo, ki vam bo v prvi vrsti svetoval in pojasnil katero vaše ali partnerjevo premoženje spada v vajino skupno premoženje. Pogostokrat se zgodi, da so premoženjska razmerja zakonskih partnerjev tako prepletena, da je to moč opredeliti šele po daljšem pogovoru z odvetnikom za delitev premoženja. Šele ko boste razpolagali s točno informacijo kaj spada v skupno premoženje vam bo odvetnik za delitev premoženja lahko svetoval kako uveljaviti vaše pravice ter ali je potrebno sprožiti ustrezen sodni postopek.

 

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy