+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Odvetnik za izvršbe

Odvetnik za izvršbe naše odvetniške pisarne bo poskrbel, da bo vaša terjatev kar najhitreje izterjana. Vsaka stranka se mora zavedati, da je pravilno začetno postopanje pri izterjavi terjatve pomembno tudi za kasnejši uspeh. Dober odvetnik za izvršbe vam bo vsekakor predlagal, da se do poplačila terjatve poskuša priti brez sprožitve sodnega postopka, in sicer že z vložitvijo ustreznega opomina pred tožbo. To ima smisel tudi v tistih primerih, ko stranka že razpolaga s pravnomočnim pravnim naslovom.

Žal ni vsak postopek izvršbe uspešen, zato je pomembno da se v zvezi s takšnim postopkom posvetujete z odvetniki za izvršbe. Ti ne bodo le poskrbeli, da se vloži ustrezen predlog za izvršbo, temveč bodo tudi opravili različne poizvedbe o obstoju dolžnikovega premoženja. Prav tako bo odvetniška pisarna, ki se ukvarja z izvršbami poskrbela, da kljub neobstoju premoženja dolžnika ne bo prišlo do morebitnega zastaranja terjatve. Po drugi strani pa bodo odvetniki v odvetniški pisarni za vas preverili tudi ali je dolžnik v bližnji preteklosti morda nezakonito razpolagal s svojim premoženjem ter ga na ta način zmanjšal. V takšnem primeru lahko upnik vloži ustrezno tožbo ter izpodbija takšno razpolaganje

Odvetniška pisarna izvršba

Odvetniška pisarna, ki se ukvarja z izvršbami vam bo znala svetovati tudi v primerih, ko ste se sami znašli v postopku izvršbe. Vsekakor se je treba zavedati, da dolžnik nima pravice preprečiti dela sodnemu izvršitelju. V kolikor se ga aktivno ovira, lahko to predstavlja tudi kaznivo dejanje, zaradi česar takšno ravnanje ni priporočljivo. Kadar dolžnik verjame, da mu sodni izvršitelj rubi predmete, ki ne pripadajo dolžniku temveč drugim osebam, je tovrstne ugovore potrebno uveljavljati pred sodiščem in jih ne reševati z morebitnimi grožnjami in omejevanjem dostopa. V primeru, da menite, da se vam v postopku izvršbe godi krivica oz. menite, da obstajajo nepravilnosti, predlagamo, da se oglasite v naši odvetniški pisarni kjer se bomo podrobneje pogovorili o vaših pravicah in vaših možnostih.  

 

Odvetnik za izterjavo dolga

Odvetnik za izterjavo dolga je predvsem tisti odvetnik, ki bo za vas vložil predlog za izvršbo ter tekom postopka z različnimi poizvedbami poskušal ugotoviti kje se nahaja premoženje dolžnika. Dolžniki pogostokrat svoje premoženje dobro skrivajo, zato ni redko, ko mora odvetnik sodelovati tudi z zunanjimi sodelavci kot sta npr. izvršitelj ter detektiv. V primeru, da dolžnik nima nobenega premoženja bo odvetnik za izterjavo dolga poskrbel tudi za to, da terjatev upnika ne zastara, prav tako bo spremljal, da se dolžnik ne bo izognil plačilu s sprožitvijo morebitnega osebnega stečaja, itd.

 

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy