+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Odvetnik za kazensko pravo

Odvetnik za kazensko pravo svoje stranke lahko zastopa tako v predkazenskem postopku oz. v postopku pred policijo (npr. zaslišanje na policiji ali zastopanje v hišni preiskavi) kot tudi v kazenskem postopku na sodni obravnavi. V kolikor ste se znašli v predkazenskem ali kazenskem postopku ali je bila zoper vas že vložena kazenska ovadba ste zgolj osumljeni ali obdolženi, je pomembno, da vas zastopa odvetnik za kazensko pravo. Karkoli boste namreč povedali tekom postopka se namreč lahko uporabi zoper vas, zato je pomembno, da že od samega začetka ne podcenjujete postopka v katerem ste se znašli.

Odvetnik Gorazd Snoj ima dolgoletne izkušnje v kazenskem pravu in vas lahko zastopa kot odvetnik za kazensko pravo. Zastopanje v kazenskem postopku ni omejeno le na zastopanje oseb osumljenih storitve kaznivih dejanj temveč tudi tistih, ki so bili zaradi storitve kaznivih dejanj oškodovani. Kot odvetnik za kazensko pravo vas bo odvetnik Gorazd Snoj zastopal tako v primeru suma storitve kaznivih dejanj kot tudi v primeru, da ste bili zaradi storitve kaznivega dejanja oškodovani. V slednjem primeru vam bo odvetnik za kazenski postopek pomagal pri sestavi in vložitvi premoženjskopravnega zahtevka ter poskrbel, da vam bo ta v celoti povrnjen. V primeru, da ste v dvomih ali potrebujete odvetnika za kazensko pravo, se lahko s svojimi vprašanji obrnete na nas, kjer vam bomo na sestanku odgovorili na vaša vprašanja ter vam svetovali kako naprej.

 

Kazenska ovadba

Kazenska ovadba je dokument, ki ga pripravi policija, ko meni, da je zoper osumljenega zbrala dovolj dokazov oz. obstaja dovolj velika stopnja suma, da je ta storil kaznivo dejanje. Kazenska ovadba se pošlje na tožilstvo, ki nato presodi ali je potrebno kazensko ovadbo še dopolniti ali pa je dokazov dovolj, da se sestavi obtožnica.

Kazensko ovadbo lahko pripravi in vloži tudi odvetnik za kazenski postopek, vendar je v takšnem primeru pravilneje takšen dokument imenovati prijava kaznivega dejanja, saj je policija nato tista, ki jo bo pripravila na podlagi prijave odvetnika.

 

Prijava kaznivega dejanja

Kazenska ovadba oz. prijava kaznivega dejanja naj bo po možnosti vselej pripravljena s strani odvetnika za kazensko pravo. Pogosti so namreč primeri, ko se policija oz. tožilstvo ne odloči za pregon kaznivega dejanja in se kazenska ovadba zavrže zgolj iz razloga, ker ta ni bila dovolj premišljeno sestavljena, niso bili navedeni ustrezni dokazi ali ni bil dovolj dobro argumentiran obstoj zakonskih znakov kaznivega dejanja. Zoper zavrženje kazenske ovadbe ni možnosti pritožbe, zato je pomembno, da je ta pravilno sestavljena in argumentirana že v prvem poskusu. To še posebej velja za nekatera kazniva dejanja, ki so zaradi stroge sodne prakse zelo težko dokazljiva. Tipičen primer je npr. kaznivo dejanje goljufije, ki ga je sodna praksa tako omejila, da se policija in tožilstvo pogostokrat sploh ne odločijo preganjati tovrstnih kaznivih dejanj. Problem je predvsem v naklepu storilca – goljufa, katerega obstoj mora biti dokazan že od samega začetka. Prav iz tega in še mnogo drugih razlogov je pomembno, da vam pri pripravi prijave kaznivega dejanja pomaga odvetnik za kazenski postopek.

 

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy