+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Visoka odškodnina ter kazenski odvetnik

Visoka odškodnina navadno pride v poštev pri večjih povzročenih škodah oz. kadar so posledice škodnega dogodka za oškodovanca velike. Visoka odškodnina se tako lahko pričakuje v primerih izplačila odškodnine za invalidnost. Invalidnost je za oškodovanca navadno trajne narave ter močno vpliva na njegovo nadaljnje življenje. Izplačilo odškodnine za invalidnost tako zajema tudi povračilo škode za nevšečnosti v prihodnosti. Pri odškodnini za materialno škodo navadno zahtevamo zgolj povračilo škode za nazaj in ne za naprej, posledično je tudi njena višina ustrezno nižja. Poleg tega gre pri odškodnini za materialno škodo navadno za povračilo škode, ki je nastala na stvareh ali zaradi stroškov zdravljenja, zato se visoka odškodnina ne more pričakovati. Pri izplačilo odškodnine za invalidnost pa gre navadno za obliko nepremoženjske škode močno povezano z duševnostjo posameznika.

Odškodnina za izgubljeni dohodek

Visoka odškodnina se pogostokrat lahko pričakuje tudi pri odškodnini za izgubljeni dohodek. Gre za škodo, ki nekomu nastane, ker zaradi povzročene škode ne more opravljati svojega dela ali posla in ima posledično izpad dohodkov. Visoka odškodnina ter odškodnina za izgubljeni dohodek se bo najlažje dosegla preko vašega odvetnika za odškodnino. Ta vas bo zastopal ne le v izvensodnem postopku temveč tudi takrat, ko zavarovalnica ne bo hotela izplačati odškodnine in boste prisiljeni izplačilo odškodnine zahtevati v sodnem postopku. Vsekakor vam svetujemo, da se kmalu po škodnem postopku oglasite pri svojem odvetniku, ki vam bo znal najbolje svetovati na kašen način je potrebno zahtevati izplačilo odškodnine, in sicer ob upoštevanju pravila, da je le visoka odškodnina dovolj dobra odškodnina. Odvetniki v naši odvetniški pisarni vam bodo radi svetovali pri vseh vaših vprašanjih glede vašega škodnega primera in izplačila odškodnine.

Odškodnina ter kazenski odvetnik

V določenih primerih bo za pridobitev visoke odškodnine potrebno sodelovanje tudi kazenskega odvetnika. V kolikor ste bili oškodovani na način, da je škodni dogodek predstavljal tudi kaznivo dejanje, se vam vsekakor splača, da vas v kazenskem postopku sprva zastopa kazenski odvetnik. Ta v kazenskem postopku lahko doseže, da se povzročitelja škode kazensko obsodi. V kazenskem postopku sodišče pogostokrat ne odloča o višini povzročene škode ter oškodovanca v primeru obsodilne sodbe le napoti na vložitev ustrezne odškodninske tožbe pred civilnim sodiščem. Ne glede na navedeno, pa je s pridobitvijo obsodilne sodbe narejeno že pol poti, saj bo za pridobitev odškodnine v civilnem postopku potrebno dokazovati zgolj višino povzročene škode ne pa tudi temelja. Za pridobitev visoke odškodnine je v določenih primerih torej potrebno, da sodelujeta tako kazenski odvetnik kot odvetnik za odškodnine.  

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy