+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Odvetnik za pogodbe

Pogodba v takšni ali drugačni obliki je osnova mnogih pravnih razmerij. V vsakdanjem življenju se  srečujemo oz. sklepamo številne pogodbe pri čemer se tega včasih niti ne zavedamo npr. ustna prodajna pogodba pri nakupu blaga v trgovini. V večini primerov pri sklepanju tovrstnih pogodb ne boste potrebovali pravne pomoči odvetnika za pogodbe. Kljub vsemu pa boste odvetnika za pogodbe potrebovali v bolj kompleksnih in predvsem dražjih pravnih razmerjih kot npr. pri sklepanju prodajne pogodbe za nakup hiše ali sklenitev najemne pogodbe za najem stanovanja.

V takšnih primerih se odvetnik za pogodbe najmanj priporoča, včasih pa je ta celo nujen. Njegovo sodelovanje bo pomembno že od samega začetka, ko se pogodba pripravlja, včasih pa tudi v kasnejših postopkih, npr. pri izvedbi vpisa lastninske pravice v zemljiško knjigo. Stranke se na odvetniško pisarno obrnejo tudi v primerih, ko sklepajo pogodbe s pogodbenim partnerjem, ki mu ne zaupajo preveč in bi se želele dodatno zavarovati. Niso redki primeri, ko stranka sklene pogodbo brez odvetnika, ko pa nastopi datum izpolnitve le te ugotovi, da jo je pogodbeni partner ogoljufal ter posledično oškodoval.

Odvetniška pisarna za pogodbe

Odvetniška pisarna za pogodbe vam bo seveda pomagala tudi v primeru, da je s strani nasprotne pogodbe stranke prišlo do kršitve pogodbe. Takšnih primerov nikoli ni dobro reševati sam ter brez ustrezne pomoči, saj je lahko vsaka napaka ključna pri končnem uspehu izpolnitve pogodbe. Treba se je npr. zavedati, da vam neizpolnitev pogodbe s strani nasprotne stranke ne daje avtomatične pravice takšno terjatev uveljavljati v sodnem postopku. Vsaka pogodbena stranka ima namreč pravico, da se jo najprej opomni na izpolnitev pogodbe, sploh kadar rok ni določen. V kolikor boste želeli zgolj pridobiti nazaj že vloženi denar, pa boste pred vložitvijo tožbe morali najprej poskrbeti za odstop od pogodbe. V vseh opisanih primerih boste nujno potrebovali pomoč izkušene odvetniške pisarne za pogodbe, kjer vam bodo pomagali in vas vodili skozi celoten postopek.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy