+386 51 369 588 info@snoj.si
   Select Page

   Bleiweisova cesta 30

   1000 Ljubljana

   }

   Pon - pet 9.00 - 16.00

   Sobota, nedelja zaprto

   info@snoj.si

   T: +386 51 369 588

   Podaljšanje najemne pogodbe za določen čas

   Podaljšanje najemne pogodbe za določen čas se navadno izvede na takšen način kot sta se pogodbeni stranki dogovorili v pogodbi. Podaljšanje najemne pogodbe za določen čas se bo v večini primerov izvedel tako, da bosta pogodbeni stranki sklenili ustrezen aneks najemna pogodba. V določenih primerih pa sklenitev posebnega aneksa niti ne bo potrebna, saj je lahko dogovorjeno avtomatsko podaljšanje najemne pogodbe. V kolikor bi se želeli posvetovati kako v vašem primeru izvesti pravilno podaljšanje najemne pogodbe za določen čas, ste vabljeni  da se oglasite pri nas na sestanku.

   Podaljšanje najemne pogodbe za stanovanje

   Podaljšanje najemne pogodbe za stanovanje ureja tudi zakon. Ta določa, da mora najemnik, ki ima najem za določen čas, najmanj 30 dni pred potekom le tega, pridobiti od lastnika odobritev podaljšanja s tem, da se sklene aneks za podaljšanje najemne pogodbe. V nasprotnem primeru, mora izprazniti stanovanje oseb in stvari v pogodbeno določenem času. Seveda lahko pogodba o najemu določa, da se podaljšanje najemne pogodbe za stanovanje izvede na drugačen način.

    

   Avtomatsko podaljšanje najemne pogodbe

   Avtomatsko podaljšanje najemne pogodbe je lahko dogovorjeno lahko pa je določeno z zakonom. Zakon, ki ureja področje oddajanja poslovnih prostorov v najem npr. določa, da se v primeru, da najemnik tudi po prenehanju najemne pogodbe poslovni prostor uporablja še naprej, najemodajalec pa ne vloži zahteve za izpraznitev, šteje, da je bila sklenjena pogodba za nedoločen čas. Avtomatsko podaljšanje najemne pogodbe v primeru najema poslovnih prostorov je torej nekaj na kar mora biti še posebej pozoren najemodajalec. Odpoved najemne pogodbe za nedoločen čas za poslovni prostor se namreč izvaja preko sodišča.

   Kontaktirajte nas

   Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

   Obiščite nas

   Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana

   Pokličite

   +386 51 369 588

   Pišite nam

   info@snoj.si

   © Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy