+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Družinsko pravo

Družinsko pravo je področje, ki je v večjem delu urejeno v Družinskem zakoniku. Družinsko pravo ureja predvsem razmerja v družini, in sicer od sklenitve zakonske zveze do njene razveze ter obveznosti in pravice znotraj družinske skupnosti. Potreba po poznavanju družinskega prava ter posledično potreba po odvetniku za družinsko pravo se navadno pojavi šele, ko pride do konfliktov med družinskimi člani. Tipičen takšen primer je seveda razveza zakonske zveze oz. ločitev, ki za sabo povleče ogromno pravnih vprašanj, sploh če so v družini mladoletni otroci.

Tudi v primerih, ko v času ločitve ni bilo skupnih otrok, med bivšimi zakonci lahko pride do nesporazumov o tem kako naj se deli premoženje. Družinski zakonik predvsem pa sodna praksa zelo natančno ureja v katerih primerih se določeno premoženje smatra za skupno premoženja in kdaj za posebno premoženje posameznega zakonca. Življenjski primeri so pogostokrat lahko zelo komplicirani, zaradi česar je v primerih vprašanj delitve premoženja nujno potrebna pomoč odvetnika za družinsko pravo oz. odvetnika za ločitve.

Odvetnik za ločitve

Odvetnik za ločitve se gotovo ne ukvarja le z ločitvami v ozkem pomenu, temveč predvsem s pravnimi posledicami do katerih zaradi ločitve pride. Odvetnik za ločitve bo v postopku ločitve stranko zastopal in ji pomagal pri vprašanjih skrbništva otrok, stikov z otroci kot tudi pri vprašanjih preživnine. Po uspešni ureditvi teh vprašanj pa se bo odvetnika za ločitev pogostokrat potrebovalo tudi v postopku za delitev premoženja med bivšimi zakonci.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy