+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Ugriz psa odškodnina

Ugriz psa odškodnina je eden bolj pogostih škodnih dogodkov, predvsem zaradi velikega števila lastnikov psov, ki svojih ljubljenčkov niso ustrezno dresirali oz. se z njimi niso ukvarjali. Pri ugrizu psa odškodnina je treba vedeti, da lastnik psa oz. njen imetnik po zakonu odgovarja le v primeru, da se mu dokaže krivdo. V kolikor gre za nevarnega psa, takšnega ki je po naravi popadljiv in agresiven pa ga lahko zakon uvršča tudi med nevarne živali, v takšnem primeru bo lastnik psa oz. njegov imetnik zanj odgovarjal objektivno, in sicer ne glede na krivdo.

Odškodnina za nateg vratnih mišic

Zelo pogosta je tudi odškodnina za nateg vratnih mišic, do katere navadno pride v primeru prometnih nesreč. Pri odškodnini za nateg vratnih mišic je treba biti pozoren, saj praksa kaže, da se v primeru prometnih nesreč sčasoma poleg natega vratnih mišic pokažejo tudi druge poškodbe, zaradi česar je pomembno, da se z vložitivjo morebitnega odškodninskega zahtevka počaka dokler zdravljenje ni končano.

Odškodnina za zlom prsta

Odškodnina za zlom prsta prav tako ni nedolžna povzročitev škode, niti ni tako redka. Zlom prsta ima v določenih primerih za posameznika tudi hude posledice, sploh v kolikor opravlja poklic, kjer je natančnost in moč prstov pomembna. Posledično so tudi odškodnine za zlom prsta v takšnih primerih lahko zelo visoke. Splošno znani so primeri, ko znani glasbeniki, npr. pianisti, zavarujejo svoje prste pred zlomi z milijonskimi zavarovalnimi policami.

Zlom zapestja odškodnina

Zlom zapestja odškodnina je prav tako zelo pogost primer telesne poškodbe. Do njega pride predvsem v primeru padcev, kjer se oseba pri zdrsu na mokri oz. drseči podlagi poskuša ujeti na roke, pri čemer to stori tako da pride do zloma zapestja. Zlom zapestja odškodnina pogostokrat predstavlja hudo poškodbo posameznika z mnogimi zdravstvenimi zapleti in potrebnimi operacijami. Zapestje po zlomu tudi nikoli ni več takšno kot je bilo pred zlomom zaradi česar so pri zlomu zapestja odškodnine precej visoke. V kolikor bi se želeli posvetovati do kakšne odškodnine bi bili upravičeni v posameznem povsem življenjskem škodnem primeru vas vabimo, da se oglasite v naši odvetniški pisarni kjer vam bodo naši odvetniki za odškodnino znali svetovati.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy