+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Višina odškodnine za lažje telesne poškodbe

Višina odškodnine za lažje telesne poškodbe so seveda nižje kot v primerih hudih telesnih poškodb ali celo primerov invalidnosti. Kljub navedenemu pa  njihovo uveljavljanje ni za zanemariti. Praksa namreč kaže, da je višina odškodnine za lažje telesne poškodbe sicer res relativno nizka, vendar pa jo je bistveno lažje pridobiti kot v primeru hujših telesnih poškodb. Zavarovalnice so bistveno bolj pripravljene izplačati nizko odškodnino kot visoko kar pomeni, da je odškodnino za lažje telesne poškodbe pogostokrat možno prejeti že v izvensodnem sporu z običajnim odškodniskim zahtevkom naslovljen na zavarovalnico.

V kolikor vam bo odškodninski zahtevek zoper zavarovalnico sestavil odvetnik, bo zavarovalnica poleg odškodnine za lahko telesno poškodbo izplačala tudi nagrado za odvetnika kar pomeni, da obstaja velika verjetnost, da za storitve odvetnika niti ne boste imeli nobenih stroškov oz. vam bodo ti v celoti povrnjeni. Kljub navedenemu, pa tudi pri odškodnini za lažje telesne poškodbe ni za zanemariti dejstvo, da se sprva lahka telesna poškodba po samem opravljenem zdravljenju ter dodatnih pregledih in preiskavah lahko izkaže za bolj resno. Prav iz tega razloga je priporočljivo, da se preden se z zavarovalnico dogovorite za izplačilo določene višine odškodnine za lažje telesne poškodbe posvetujete z odvetnikom za odškodnino prav tako pa, da poskrbite, da se vaše zdravljenje poškodbe konča. Le takrat boste zagotovo vedeli kakšna je celotna škoda, ki je nastala na vašem zdravju zaradu samega škodnega dogodka.

Višina odškodnine za lahko telesno poškodbo

Višina odškodnine za lahko telesno poškodbo je po končanem zdravljenju lahko bistveno višja kot bi bila takoj po škodnem dogodku ter pred samim zdravljenjem. Prav tako niso redki primeri, ko se poleg ene lahke telesne poškodbe odškodnina hitro najde tudi drugo, zaradi česar bi bil preuranjen odškodninski zahtevek slaba odločitev.  V kolikor bi se želeli posvetovati kakšna je vaša višina odškodnine za lahko telesno poškodbo ste vabljeni, da se posvetujete z našimi odvetniki za odškodnino, ki vam bodo znali najbolje svetovati kako ravnati v posameznem primeru ter kdaj in koliko izplačila se lahko zahteva od zavarovalnice.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy