+386 51 369 588 info@snoj.si
   Select Page

   Bleiweisova cesta 30

   1000 Ljubljana

   }

   Pon - pet 9.00 - 16.00

   Sobota, nedelja zaprto

   info@snoj.si

   T: +386 51 369 588

   Kriva ovadba odškodnina

   Kriva ovadba odškodnina pride v poštev kadar je bil nekdo s pravnomočno kazensko sodbo spoznan za krivega storitve kaznivega dejanja krive ovadbe. Kaznivo dejanje krive ovadbe zagreši nekdo, ki naznani, da je določena oseba storila uradno pregonljivo kaznivo dejanje, pri čemer ve, da tega v resnici ni storila. Posledice so lahko za oškodovanca zelo hude. Kriva ovadba odškodnina se zahteva zaradi povzročitve škode, ki jo je oškodovanec utrpel na svojih osebnostnih pravicah predvsem zaradi razžalitve dobrega imena in časti.

   V zadnjih časih so krive ovadbe odškodnine dokaj pogoste predvsem v javni sferi kjer se poskuša javno diskreditirati politične javne osebnosti z naklepno vložitvijo krive ovadbe. Posledice za oškodovanca so lahko hude, saj ga kriva ovadba lahko stane njegovega položaja v družbi, vzpostavitev prejšnjega stanja ter vračilo prejšnjega ugleda ter dobrega imena pa je lahko dolga in težka pot. Prav iz tega razloga ni redko, ko se oškodovanec kljub dokazani krivi ovadbi odloči še za povračilo škode zaradi izgubljenega ugleda oz. povzročene nepremoženjske škode v ločenem civilnem postopku. Kriva ovadba odškodnina spada med odškodnine žrtvam kaznivih dejanj.

   Odškodnine žrtvam kaznivih dejanj

   Odškodnine žrtvam kaznivih dejanj zajemajo vse primere kjer je bil oškodovanec oškodovan zaradi povzročenega kaznivega dejanja. V takšnih primerih ima oškodovanec možnost, da v kazenskem postopku vloži ustrezen premoženjskopravni zahtevek. V kolikor menite, da ste bili oškodovani zaradi krive ovadbe odškodnina ali pa menite, da ste upravičeni do odškodnine žrtvam kaznivih dejanj se obrnite na našo odvetniško pisarno kjer vam bomo svetovali kako najbolje varovati vaše pravice, prav tako pa se bomo lahko dogovorili za ustrezno zastopanje vaših pravic v sodnem postopku.

   Kontaktirajte nas

   Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

   Obiščite nas

   Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana

   Pokličite

   +386 51 369 588

   Pišite nam

   info@snoj.si

   © Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy