+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Osebni stečaj izpodbijanje

Osebni stečaj izpodbijanje je mišljeno, da se zmanjša možnosti zlorabe s strani dolžnikov. Dolžniki si namreč včasih prizadevajo svoje premoženje zmanjšati, prav z namenom, da jim ne bi bilo potrebno poplačati svojih dolgov. Tako osebni stečaj izpodbijanje pride v poštev, če dolžnik v zadnji treh letih pred uvedbo stečaja (t.i. obdobje izpodbojnosti stečaj ), neodplačno ali za neznatno plačilo odsvoji kakšno svoje premoženje. 

Osebni stečaj izpodbijanje bo imelo za posledico, da se bo moralo podarjeno premoženje vrniti nazaj v stečajno maso. Stečaj izpodbijanje pravnih dejanj bo lahko zahteval stečajni upravitelj kot tudi vsak upnik, ki ima pravico sodelovati v postopku.

Obdobje izpodbojnosti stečaj

Obdobje izpodbojnosti stečaj za neodplačna odsvajanja dolžnika znaša tri leta. Kot neodplačna odsvajanja se smatra tudi odpoved dednemu deležu v korist določene osebe. Potrebno je opozoriti, da so takšna razpolaganja lahko tudi ovira za odpust obveznosti osebni stečaj. Stečajni upravitelj ima namreč možnost, da na podlagi poizvedb ugotovi za takšna razpolaganja ter vloži ugovor proti odpustu obveznosti osebni stečaj. Tožbo za izpodbijanje je potrebno vložiti v 12 mesecih od pravnomočnosti sklepa o začetku stečajnega postopka. V kolikor bi želeli prejeti več informacij na temo stečaja ste vabljeni k nam v odvetniško pisarno.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy