+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke je predhodni pogoj za kakršnokoli uveljavljanje zaščite blagovne znamke. Najbolj pogosta bo registracija blagovne znamke v Sloveniji, saj večina slovenskih podjetij deluje le na slovenskem trgu. Registracija blagovne znamke pa je možna tudi v vsaki tuji državi ločeno. V primerih, ko bo v uporabi mednarodna blagovna znamka, bo registracija blagovne znamke najbolj smiselna pri WIPO, saj se njena zaščita priznava v več kot 80 državah sveta.

Kadar bo mednarodna blagovna znamka vezana le na evropski trg pa bo najbolj smiselna  registracija blagovne znamke v EU. Blagovna znamka registracija bo najhitrejša in najugodnejša v primerih kadar bo šlo za prijavo v Sloveniji. Registracija blagovne znamke je vsekakor postopek, ki ga zaupajte odvetniku, ki se ukvarja s tovrstnim področjem

Registracija blagovne znamke v Sloveniji

Registracija blagovne znamke v Sloveniji se izvaja s prijavo pri Uradu za intelektualno lastnino. registracija blagovne znamke v Sloveniji se izvaja neposredno s strani imetnika blagovne znamke, lahko pa tudi preko odvetnika ali druge osebe, ki je vpisana v register zastopnikov pri uradu. Urad preveri vsako prijavo, in sicer predvsem ali že obstajajo enake ali podobne znamke, preveri ali obstaja razlikovalni učinek  znaka, itd. Vsi obstoječi imetniki blagovne znamke imajo možnost vložiti ugovor zoper novo prijavo, v kolikor menijo, da gre za kršitev njihovih pravic oz. da gre za podobnost med njihovo in novo blagovno znamko.

Registracija blagovne znamke v tujini

Registracija blagovne znamke v tujini se izvaja na tri načine. Možna je registracija blagovne znamke pri ustreznem organu tuje države. Prav tako je možna registracija blagovne znamke pri Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino (WIPO), ki nato učinkuje na trgih več kot 80 držav podpisnic Madridskega sporazuma. Možna pa je tudi registracija blagovne znamke v EU pri Uradu Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO). Takšna prijava bo blagovno znamko varovala na celotnem teritoriju EU. Kadar podjetje prodaja proizvod, ki se ponuja na celotnem trgu EU, je najbolj smiselno, da se izvede registracija blagovne znamke EU.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy