+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči

Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči ni sama po sebi umevna oz. se je za njeno uveljavljanje potrebno predhodno dobro pozanimati. Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči se navadno uveljavlja pri zavarovalnici pri kateri ste imeli sklenjeno nezgodno zavarovanje, včasih pa tudi pri zavarovalnici pri kateri je imel sklenjeno obvezno zavarovanje povzročitelj prometne nesreče (v kolikor niste vi krivi). Višina odškodnine v primeru prometne nesreče je lahko zelo različna, in sicer je odvisna od vplačanih premij in vaše zavarovalne police ter od samih zadobljenih poškodb. V primeru uveljavljanja škode od zavarovalnice povzročitelja škode pa so odškodnine za prometne nesreče odvisne tudi od drugih okoliščin. Do zapletov pri izplačilu  navadno pride pri večjih poškodbah ter posledično večjih odškodninah za prometno nesrečo, še posebej kadar pride do invalidnosti.

Zavarovalnice si pogosto same razlagajo kakšna je primerna višina odškodnine po prometni nesreči, in sicer upoštevaje njihove zavarovalne tabele, morebitne stopnje invalidnosti, pri čemer izračune pogostokrat delajo v svojo korist z namenom izplačati čim nižjo zavarovalnino. V težjih in hujših prometnih nesrečah odškodninah, se z zavarovalnicami ne da dogovoriti in skleniti ustrezne izvensodne poravnave, zaradi česar je oškodovanec primoran svoj zahtevek vložiti pred pristojnim sodiščem. Tu še posebej pride do izraza dober odvetnik za odškodnine, ki bo višino škode znal utemeljiti z ustrezno sodno prakso, včasih pa bo za sestavo ustreznega odškodninskega zahtevka primoran poprositi tudi pomoč ustreznega sodnega izvedenca. Prav tako je potrebno vedeti, da lahko v primeru nastanka škode odškodnina za poškodbo v prometni nesreči uveljavljate tudi zoper povzročitelja prometne nesreče in ne le zoper njegovo zavarovalnico.

 

Višina odškodnine po prometni nesreči

Višina odškodnine po prometni nesreči je lahko zelo visoka v primeru, da so vas zadele hude škodne posledice v obliki invalidnosti. V takšnih primerih se vam namreč izplača visoka odškodnina ne le za premoženjsko / materialno škodo (uničeno vozilo, stroški zdravljenja, zmanjšan zaslužek v času zdravljenja/invalidnosti) temveč tudi za nepremoženjsko škodo (zaradi duševnih bolečin, zaradi strahu, bolečin, nevšečnosti med zdravljenjem, zaradi trajnega zmanjšanja vaših življenjskih aktivnosti, itd.). Prav iz vseh teh razlogov, je pomembno, da se pred kakršnimkoli uveljavljanjem zahtevkom zoper zavarovalnice najprej posvetujete s svojim odvetnikom za odškodnine, ki vam bo znal svetovati kako kar največ iztržiti iz vaših zavarovalnih polic in ki bo znal pravilno oblikovati in utemeljiti višina odškodnine po prometni nesreči v primeru sodnega spora.

Odškodnina pri prometni nesreči

Poškodbe, ki nastopijo v primeru prometnih nesreč so lahko zelo različne zato je tudi različna odškodnina pri prometni nesreči. Potrebno je vedeti tudi to, da nekatere poškodbe postanejo znane šele po večih tednih ali mesecih zdravljenja in pregledov zaradi česar je pred kakršnimkoli uveljavljanjem zahtevkov za odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči, potrebno presoditi kdaj je najboljši trenutek za njegovo vlaganje. Prav tako vas bo odvetnik za odškodnine opozoril na morebitno zastaranje odškodnine za prometne nesreče, saj obstaja pravilo, da odškodninski zahtevek zastara v treh letih odkar je oškodovanec izvedel za nastanek škode oz. v petih letih od nastanka škode. Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči je torej nekaj kar je najbolje prepustiti izkušenemu odvetniku. Ta bo namreč poskrbel, da bo vaša odškodnina pri prometni nesreči pridobljena brez večjih težav in zapletov predvsem pa bo poskrbel, da bo odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči čim višja.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy