+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Izvršba na TRR

Izvršba na TRR je verjetno najbolj pogosta in popularna izvršba na dolžnikovo premoženje. Najboljša stran izvršbe na računu je v tem, da je hitra in v veliko primerih nekoliko nepričakovana. Navadno gre za prvo izbiro izvršbe, ki nastopi prva, šele po njej pa sledijo tudi druge oblike izvršbe. Izvršba na TRR poteka tako, da sodišče s sklepom o izvršbi banki naloži, da ta blokira denarna sredstva na vseh računih, po pravnomočnosti sklepa o izvršbi, pa ta znesek izplača upniku. Izvršba na TRR poteka ves čas dokler terjatev upnika ni poplačana, pod pogojem, da obstajajo prilivi. Zakon namreč določa, da se izvršba na TRR lahko ustavi v primeru, da je izvršba na računu neuspešna zaradi pomanjkanja sredstev, poleg tega pa še leto dni ni nobenih novih prilivov.

Izvršba na TRR je mišljena in funkcionira le na teritoriju Republike Slovenije. V kolikor vas zanima izvršba na TRR, ki se nahaja v drugi državi, je potrebno sprožiti izvršilni postopek v tej drugi tuji državi. Tudi to danes ni več problematično, saj se izvršba na TRR na tujem računu ter izvršba na drugih tujih izvršilnih sredstvih uspešno izvaja s pomočjo evropske izvršbe ali evropskega naloga za izvršbo. Za več informacij kako se izvede izvršba na TRR v Sloveniji ali na tujem, ste vabljeni v naši odvetniški pisarni kjer vam bo svetoval odvetnik za izvršbe.

Izvršba na računu

Izvršba na računu je za upnika tudi stroškovno učinkovita, saj v razliko od nekaterih drugih izvršb in izvršilnih sredstev ta upniku ne povzroča dodatnih stroškov. Žal pa praksa kaže, da se dolžniki pogosto dobro pripravijo, da je izvršba na računu neuspešna. Dolžnik, ki anticipira, da ga bo doletela izvrsba na racunu pred tem izprazni svoje račune tako da na njih ostane nič ali zelo malo.  Izvršba računa namreč ne more biti uspešna, če na njem ni denarnih sredstev. Izvršba na računu kot tudi druge izvršbe so najbolj uspešne takrat, ko upnik postopa hitro, dolžnik pa nima časa za predpriprave na izvršbo. V kolikor razmišljate, da je izvršba na TRR za vas dobra odločitev vam vsekakor priporočamo, da se pred tem posvetuje o svojih možnostih, saj je le vnaprej dobro pripravljena izvršba lahko tudi uspešna.

Omejitve izvršbe

Omejitve izvršbe obstajajo tudi v primeru ko je govora o izvršba na TRR. Omejitve izvršbe se v tem primeru nanašajo na tiste prejemke, ki so izvzeti iz izvršbe. Zanje velja, da lahko banka po njih poseže šele po tem, ko je potekel en mesec od priliva. Omejitve izvršbe v tem primeru niso trajne narave, vseeno pa to lahko postanejo, v kolikor bo dolžnik redno (na mesečni ravni ) poskrbel za porabo teh iz izvršbe izvzetih prejemkov.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy