+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Odvetnik za družinsko pravo

Odvetnik za družinsko pravo vam bo v prvi vrsti svetoval glede vaših pravic in obveznosti, ki jih imate v konkretnem družinskem razmerju. Dober odvetnik za družinsko pravo vam bo morda celo pomagal preprečiti zaostrovanje konfliktov v morebitnem družinskem sporu in preprečil, da bi prišlo do reševanja problemov pred sodiščem. V določenih primerih, pa se sodnim sporom ni moč izogniti. To velja v primerih kadar so v sporih udeleženi otroci, kjer sodišče poskrbi, da se spoštujejo njihove pravice. Tipičen primer bo odločanje o vzgoji varstvu, o stikih ter o višini preživnine v primeru ločitve staršev.

 

V takšnih primerih je sodišče dolžno po uradni dolžnosti skrbeti, da je odločitev v največjo korist otroka, kar v praksi pomeni, da bo sodišče takšno korist preverjalo tudi v primeru obstoja dogovora med staršema. Odvetnik za ločitev bo za vas vodil celoten postopek ločitve ter vam svetoval kako ravnati, da si boste povečali možnost uspeha v tovrstnih sporih. Postopek ločitve je navadno le prvi korak, ki mu sledi postopek ugotovitve in delitve skupnega premoženja. Niso redki primeri, ko takšni sodni postopki trajajo celo nekaj let. Da bi se temu izognili je zato smiselno, da se že pred nastopom družinskega spora dobro pozanimate o svojih pravicah in obveznostih pri odvetniku za družinsko pravo

Odvetniki za družinsko pravo

Odvetniki za družinsko pravo vam bodo pomagali tudi pri izvrševanju pravnomočnih sodnih odločb v zvezi s plačevanjem preživnine. V primeru neplačevanja preživnine ima upravičenec namreč pravico, da zahteva ne le izplačilo preživnine za nazaj temveč lahko zavaruje tudi svojo terjatev za naprej, in sicer za obdobje enega leta. Odvetniki za družinsko pravo v takšnih primerih poleg izvršbe zahtevajo tudi izdajo začasne odredbe na podlagi katere se vsak mesec avtomatično rubijo dospeli zneski preživnine. Na ta način se upravičenec izogne preveč pogostemu vlaganju izvršb za nazaj.

Odvetnik za ločitev

Odvetnik za ločitev se v praksi ne ukvarja le z ločitvijo zakoncev temveč tudi z vsem vprašanji, ki so s tem povezana. Doseči formalno ločitev zakoncev v smislu izdaje ustrezne sodne odločbe načeloma ni komplicirano. Morebitno nestrinjanje enega izmed zakoncev z razvezo zakonske zveze ne more biti ovira. Do komplikacij pride, kadar so prisotni mladoletni otroci in med zakoncema ni soglasja o vzgoji in varstvu ter o višini preživnine. Odvetnik za ločitev bo v takšnih primerih poskrbel za to, da bodo vaše pravice v čim večji meri upoštevane pred sodiščem in da bodo v končni fazi dosežene vaše zakonite želje. Odvetnik za ločitev vas bo zastopal tudi pri razdelitvi skupnega premoženja v kolikor je to obstajalo in za vas sprožil ustrezne postopke pred sodiščem.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy