+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga po novem bistveno zmanjšuje obveznosti delodajalca oz. dela sam postopek odpovedi preprostejši kot doslej. Ne glede na to, da je minilo že precej let od spremembe zakona (iz ZDR v ZDR-1) ljudje še vedno pojmujejo, da gre za novost v delovnopravni zakonodaji, sploh iz razloga, ker do takšnih večjih sprememb ne prihaja pogosto. Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga po novem in tudi sicer, je eden izmed najbolj pogosto uporabljenih vrst redne odpovedi. Delodajalec sme delavcu podati odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov, če prenehajo potrebe po opravljanju določenega dela pod pogoji iz pogodbe o zaposlitvi. Poslovni razlogi za odpoved pogodbe o zaposlitvi so torej ekonomski, organizacijski, tehnološki, strukturni in drugi podobni razlogi na strani delodajalca.

Odpoved iz poslovnih razlogov od delodajalca ne zahteva več, da pred odpovedjo preveri ali je delavca moč zaposliti pod spremenjenimi pogoji ali na drugačnih delih oziroma ali ga je mogoče dokvalificirati na obstoječem delu ali prekvalificirati za drugo delo. Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga od delodajalca prav tako ne zahteva, da bi delavca predhodno pisno obvestil o nameravani odpovedi. V praksi odpoved iz poslovnih razlogov izgleda tako, da jo delavec lahko prejme povsem nepričakovano ob prihodu v službo, delodajalec pa lahko kot upravičen razlog navede, da želi reorganizirati delovni proces pri čemer se niti ni dolžan truditi, da bi delavca poskušal zaposliti na drugem delovnem mestu. Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov je torej nekaj kar lahko delavca zelo preseneti in ima zanj hude posledice.

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga

Delavec ima kljub sprejemanju nadomestila za brezposelnost ter prejemu odpravnine, pravico izpodbijati zakonitost same odpovedi in navajati, da poslovni razlogi za odpoved pogodbe o zaposlitvi niso podani. Odpoved iz poslovnih razlogov je sedaj bistveno zmanjšala pravice delavcev in njihovo varnost zaposlitve kar pa je tudi sicer trend v mednarodnem okolju že nekaj let zapovrstjo. Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga delodajalcu omogoča, da poda odpoved komurkoli in kadarkoli z minimalnimi predhodnimi pripravami.

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov, je sedaj preprostejša kot je bila kadarkoli prej, kar delodajalci tudi s pridom izkoriščajo. Izpodbijanje zakonitosti takšne odpovedi je vse prej kot lahko opravilo in delavec, ki se odloči za takšen korak, bo vsekakor potreboval veliko pomoči s strani ustreznega odvetnika za delovno pravo. Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov kljub vsemu ima svoje varovalke in pozitivne strani za delavca. Prva je vsekakor ta, da bo delavec v takšnem primeru upravičen do prejemanja nadomestila za brezposelnost v kolikor se bo prijavil na Zavodu za zaposlovanje.

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov bo za delavca pomenilo tudi to, da bo upravičen do ustrezne odpravnine, prav tako pa bo delo lahko opravljal še v času odpovednega roka. Višina odpravnine v primeru, da se delavcu vroči odpoved iz poslovnih razlogov, je odvisna od njegove delovne dobe pri delodajalcu ter njegove plače. Enako velja tudi za trajanje odpovednega roka.

V kolikor bi se radi podrobneje pogovorili o vaših delovnopravnih pravicah in obveznostih ste vabljeni, da se oglasite pri nas na sestanku, kjer vam bomo znali svetovati o tem ali je odpoved v vašem primeru zakonita oz. kako jo izpeljati. Delodajalec je namreč tisti, ki mora v morebitnem sodnem postopku dokazovati upravičene razloge oz. ali je odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga resnično utemeljen.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy