+386 51 369 588 [email protected]
Select Page

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

}

Pon - pet 9.00 - 16.00

Sobota, nedelja zaprto

[email protected]

T: +386 51 369 588

Odvetnik za delovno pravo

V naši odvetniški pisarni dajemo pravne nasvete oz. izvajamo svetovanje s področja delovnega prava. Pravne nasvete dajemo na sestankih na katere se je potrebno predhodno naročiti. Na sestanku boste sprva opisali svoj pravni problem, nato vam bo odvetnik za delovno pravo postavil dodatna vprašanja. Šele, ko bo odvetnik v celoti seznanjen z dejanskim stanjem vaše zadeve, vam bo lahko dal ustrezen pravni nasvet. Brez poznavanja dejanskega stanja vam noben še tako dober pravnik ne bo mogel pomagati, saj ne bo vedel kaj je vaš resnični problem oz. razlog za potrebo po pravnem nasvetu. V primeru, da boste potrebovali zastopanje pred sodiščem ali v kakšnem drugem postopku, vam bo odvetnik za delovno pravo dal v podpis pooblastilo, prav tako se boste z njim zmenili o vseh podrobnostih zastopanja.

Svetovanje s področja delovnega prava je včasih dovolj, da stranka sama razreši svoje težave. Včasih bo pravni nasvet odvetnika takšen, da bo od stranke terjal dodatno aktivnost za katero bo potrebovala nadaljnjo pomoč odvetnika kot npr. vložitev ustrezne tožbe pred Delovnim sodiščem. V kolikor odvetnik za delovno pravo ni dobro seznanjen s pravnim problemom stranke ter ne pozna dobro dejanskega stanja je lahko pravni nasvet celo škodljiv. Prav iz tega razloga se v naši odvetniški pisarni izogibamo dajanju pravnih nasvetov preko telefona, saj menimo da je to najmanj neodgovorno do stranke, če ne celo škodljivo. Šele po opravljenem pogovoru s stranko na samem sestanku, je možno podati dober pravni nasvet.

 

Mobing

Trpinčenje na delovnem mestu oz. pogovorno mobing je na žalost pogost pojav v delovnih razmerjih. Navadno se mobing nad delavcem izvaja s strani njegovih nadrejenih, lahko pa tudi s strani sodelavcev. O mobingu govorimo kadar gre za ponavljajoče negativno in žaljivo obnašanje zoper delavca na delovnem mestu. Dolžnost delodajalca je, da zagotavlja takšno delovno okolje, kjer se varuje dostojanstvo delavca in kjer ta ni podvržen mobingu oz. trpinčenju. Prav iz tega razloga je delodajalec tisti, ki bo nosil odgovornost do žrtve mobinga.  Mobing ima lahko za posledico tako odškodninsko, kazensko kot prekrškovno odgovornost delodajalca, vendar pa je naloga delavca, da v zvezi s tem sproži ustrezne postopke. V kolikor menite, da ste žrtev mobinga, boste potrebovali odvetnika za delovno pravo, zato se naročite na sestanek v naši pisarni kjer se bomo pogovorili o vaših možnostih.

Odpoved delovnega razmerja

Odpoved delovnega razmerja s strani delodajalca je lahko včasih tvegana, saj zakon določa posebne omejitve in zakonske razloge kdaj je ta možna. Delavec je šibkejša stranka v delovnem razmerju, zaradi česar ima ta v primeru odpovedi delovnega razmerja posebne pravice, ki jih mora delodajalec spoštovati. Pri tem ne gre le za utemeljen razlog odpovedi, temveč tudi morebitne druge pravice do katerih je delavec lahko upravičen kot recimo odpovedni rok, odpravnina, izplačilo sorazmernega regresa za letni dopust, itd. V kolikor potrebujete pomoč v postopku odpovedi delovnega razmerja se posvetujte z odvetnikom za delovno pravo.

Kontaktirajte nas

Obiščite nas, pokličite ali pa nam pustite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Obiščite nas

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana

Pokličite

+386 51 369 588

Pišite nam

© Gorazd Snoj 2019 | All rights reserved | Privacy Policy